Vandrarhemmets arbete med

Hållbarhet

Miljö

Vi tillämpar källsortering på vandrarhemmet, det vill vi även att du som gäst gör. Vi anpassar värme i rummen utifrån tillängliget. Är det lite kallt tycker du? Höj värmen på ditt rum, men tänk på vår miljö.

Personal

Har vi välmående personal så mår vår verksamhet bra! Vårt ledord för vår verksamhet är "Lust & Passion". Det försöker vi åstakomma även för vår personal. Det skall vara ett bra och hållbart arbetsliv.

Socialt

Vi engagerar oss i det lokala samhället och stöttar det lokala föreningslivet.

Inköp

Vi handlar varor lokalt, i den mån det går. I den mån vi inte kan handla lokalt försöker vi göra aktiva val vid våra inköp och välja leverantörer och produkter utifrån ett hållbarhets perspektiv.

Greenbizz

Vi som företag i Sotenäs kommun är med i projekt som heter Greenbizz. Du kan läsa mer om Sotenäs kommun, Symbioscentrum och Greenbizz. Läs mer här... För vårt företag har projektet inneburit att se på möjligheterna med att få ett mer hållbart företagande med hänsyn till miljön. Projektet har hjälpt vårt företag med att analysera energiförbrukning, se på möjligheter till att utnyttja solenergi mm. Se gärna projektfilmen som handlar om just vårt företag och satsningen. Filmen hittar du längst ner på sidan.